28.4.09

Sklopljeni koalicijski sporazum između HSLS-a, HDZ-a, HNS-a, i HSP-a općine Goričan



U općini Goričan stranke HDZ, HNS, HSLS i HSP potpisale su Koalicijski sporazum o suradnji za lokalne izbore u Općini Goričan za mandat 2009.-2013, temeljem čega će formirati zajedničke liste za vijeće i načelnika. Sukladno Sporazumu, kandidat za načelnika će biti iz redova HDZ-a, Stjepan Horvat, a njegov zamjenik iz HNS-a, Mladen Lepoglavec, dok će nositelj zajedničke liste biti Leo Begović.

Ono što je bitno naglasiti je činjenica da se ovaj Sporazum zasniva na jednakopravnosti i partnerskom odnosu između stranaka potpisnica te Programu koji će uskoro biti predstavljen biračima i mještanima Goričana, a koji Program ima čvrsto pokriće i garanciju realizacije.

Za razliku od koalicije SDP-a, HSS-a i HSU-a, koja se bazira isključivo na osobnim interesima, diktaturi pojedinaca i bezidejnosti, ova koalicija po prvi puta u povijesti Goričana ima u svojim redovima intelektualce, ljude na položaju kako na Županiji tako i u ministarstvima te drugim državnim institucijama koji su svojim znanjem i iskustvom garancija ispunjenja svih programskih ciljeva, prenose nam čelni ljudi goričanske koalicije.