29.4.09

Koalicija HDZ-HSLS-HDSS - imamo jasan, realan i provediv program - Dražen Blažeka kandidat za zamjenika župana na lokalnim izborima



U Čakovcu je potpisan sporazum tročlane koalicije koju čine Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska socijalno-liberalna stranka i Hrvatska demokratska seljačka stranka. Te tri stranke zajednički će nastupiti na lokalnim izborima u Međimurskoj županiji idućeg mjeseca. Sporazum su u ime stranaka potpisali njihovi predsjednici, u ime HDZ-a Vladimir Ivković, u ime HSLS-a Josip Grivec i u ime HDSS-a Ivan Martan. Potpisivanju sporazuma bili su nazočni Dražen Breglec i Sunčana Glavak.

Njihov zajednički kandidat za župana bit će Mladen Križaić (HDZ), jedno mjesto zamjenika župana dodijeljeno je Draženu Blažeki (HSLS), a kako je rečeno mjesto predsjednika Skupštine pripast će nekome iz HSLS-a. Njegovo ime još nisu htjeli otkriti, kao ni ime kandidata za drugog zamjenika župana.



Predsjednik međimurskog HDZ-a Vladimir Ivković i prvi čovjek HSLS-a Josip Grivec smatraju da je Mladen Križaić najbolji kandidat za župana jer se dokazao u gospodarstvu, ima dugogodišnje političko iskustvo i svoj mandat zamjenika župana odradio je besprijekorno. Predsjednik HDSS-a Ivan Martan dodao je da je Križaić u zadnje četiri godine u djelo sproveo mnoštvo projekata od velike važnosti za Međimursku županiju.

Mladen Križaić smatra da je zajednički program s kojim njihova koalicija izlazi pred birače jasan, realan, provediv, pokriva sve interese Međimurja i usmjeren je ka svim mjestima u našoj županiji. Križaić je također dodao kako će Grad Čakovec uskoro postati perjanica razvoja u Međimurju jer trenutačno jako zaostaje za susjednim gradovima. Na novinarsko pitanje kako će se ubuduće rješavati nesporazumi i otvorena pitanja između Grada i Županije Ivković je odgovorio: „Nakon izbora suaradnja će biti znatno bolja jer će na obje razine pobijediti HDZ sa svojim koalicijskim partnerima.