1.2.09

Fašnik u Međimurju





Turistička zajednica Grada Čakovca već dugi niz godina organizira «Međimurski fašnik», turističku manifestaciju koja na osnovama tradicijskih običaja okuplja veliki broj sudionika i gostiju, a koja uključuje i dječju fašničku povorku.

U sklopu zajedničkog fašničkog kalendara čitavog Međimurja koji obuhvaća događanja od 19. siječnja do 05. veljače, centralni događaj u Čakovcu održat će se od 01. do 03. veljače 2008.

Tako je 19. siječnja na rasporedu Fašnička fešta u Podturnu, 26. siječnja u Zasadbregu, a završna fešta održat će se 5. veljače u Novom Selu na Dravi.

Program u Čakovcu započinje u petak, 1. veljače otvorenjem izložbe, predstavom i fašničkim balom pod maskama. U subotu (2. veljače) prijepodne sa početkom u 10:00 sati kreće dječji Fašnik, opća karnevalska zabava započinje povorkom svjetovnog fašnika od 16:00 sati dok se nastavlja u fašničkom šatoru do kasno u noć.

U Nedjelju (3. veljače) će se kao kruna događanja odvijati povorka tradicijskih fašničkih maski i običaja gdje ćemo svi zajedno sa našim gostima moći uživati, zabaviti se i naučiti ponešto novo o našoj bogatoj tradiciji. Povorka će krenuti centrom grada u 15:00 sati uz kraći nastup (3-4 minute) svake skupine na pozornici te obračun sa krivcem za sve naše nevolje na kraju programa.

Izvor: Turistička zajednica Grada Čakovca