1.2.09

Završena akcija pomoći slijepom Igoru Mesarić u Općini Šenkovec

Prije dvije godine za Božićne blagdane članovi HSLS-a Ogranak Šenkovec odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju.

Inicijativu humanitarne pomoći počeli su članovi: Nada Horvat, Dr. Nada Glavaš, Klaudija Perhoč i Franjo Turk.

Nisu ni sanjali da su bacili grudu i da će pokrenuti lavinu. Novinari Lista Međimurje su došli obilježiti humanitarnu akciju i izvjestili su javnost o neljudskim uvjetima u kojoj je živio dječak Igor Mesarić, a mnogi internet portali su prenosili navedenu humanitarnu akciju. Nakon toga je božićno darivanje pokrenuto u lavinu humanitarnih akcija koja je uspješno završila.

Iz općinskog proračuna financirana je kupnja stare kuće i okućnice u Knezovcu. Pomogli su rođaci, prijatelji, poznanici, obrnici, udruge, poduzeća i svi ljudi dobra srca. Uspjeli su na najbolji mogući način iskoristiti svaku kunu koja je prikupljena tijekom akcija. Na taj način je niknuo novi dom - dom iz pepela, koji slijepom dječaku Igoru daje malo svijetla u bolju budućnost.

Članak koji je pokrenuo lavinu humanitarnih akcija:

ZA BOŽIĆ DARIVALI SLIJEPOG MLADIĆA
ŠENKOVEC - Ogranak Hrvatske socijalno-liberalne stranke u Općini Šenkovec blagdan Božića obilježio je prigodnom akcijom - njegovi su članovi u subotu darivali Igora Mesarića, slijepog mladića iz Šenkovca. Članovi ogranka kao poklon su mu donijeli prijenosni CD-player i prigodan paket slatkiša za njega i njegove sestre Tihanu i Inu. Igor ne samo što je slijep, već je i cjelokupno socijalno stanje njegove obitelji slabo, radi samo otac Dušan, majka Marija dane provodi u brizi za sina. Obitelj stanuje u iznajmljenom kućerku, svi spavaju u jednoj sobi. Ogranak HSLS-a u Šenkovcu stoga se neće zadovoljiti ovom akcijom, već će pokrenuti inicijativu da Općina Šenkovec obitelji Mesarić pomogne kako bi riješila pitanje vlastitog stana ili kuće, najavila je predsjednica Ogranka.(d.k)

Info: Hrvatski Savez Slijepih, Međimurje, 26.12.2006.



Nadam se da će Vas ovaj članak potaknuti da se uključite u humanitarne akcije jer svaka pomoć je dragocjena.