11.7.08

Zaklada Friedrich Neumann Stiftung počela dvodnevni trening s dužnosnicima HSLS-a


Njemački vrhunski konzultanti Zaklade Friedrich Neumann Stiftung počeli su danas dvodnevni trening program s dužnosnicima HSLS-a o političkom funkcioniranju u koalicijama, budući da je HSLS član koalicijske Vlade.

U ime Zaklade Friedrich Neumann Stiftung predaje Manfred Eisenbach, koji je 20 godina bio predsjednik Kluba zastupnika FDP-a (Freie Demokratische Partei) u Bundestagu. FDP, koji u Njemačkoj podržava oko 10 posto birača, ima bogato iskustvo u koalicijama, posebice s konzervativcima.

Na treningu sudjeluju potpredsjednik HSLS-a i državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Dražen Breglec, potpredsjednik HSLS-a i državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tatjana Kesić Šapić, politička tajnica HSLS-a i državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić te član Predsjedništva HSLS-a i predsjednik Koordinacije za lokalnu samoupravu HSLS-a i gradonačelnik Kutine Davor Žmegač.

Prije početka treninga potpredsjednik HSLS-a Dražen Breglec za Hinu je izjavio da će u treningu prezentirati svoju poziciju u koalicijskoj Vladi, a pozornost će obratiti na pitanja kako preživjeti u koaliciji u kojoj su mali partner dominantnoj stranci, kako graditi prepoznatljivost u koaliciji, kako se boriti za vlastita načela u zajedničkom programu, do koje mjere se smije kritizirati u koaliciji i drugo. Breglec je rekao da je situacija manjinskog partnera u koaliciji vrlo zahtjevna, pa će trening pomoći dužnosnicima HSLS-a u dobivanju jasnijih stavova.

Trening se održava i u sklopu priprema HSLS-a za lokalne izbore u svibnju 2009.

Izvor: HSLS