5.7.08

Započela Politička Akademija HSLS-a

U subotu, 5. srpnja 2008. godine, u središnjici stranke u Zagrebu započela je s radom Politička Akademija HSLS-a «Liberalni centar za demokraciju». Akademiju su svečano otvorili predsjednica stranke Đurđa Adlešič i potpredsjednik Želimir Janjić, a nazočne je polaznike pozdravio i predsjednik Akademije Ivica Granić.

Akademija će imati sjedište u Dubrovniku, koji ja izabran iz razloga što je najturističkiji grad u Hrvatskoj te poznati kongresni centar, ali i zbog toga što se HSLS u svom programu od početka zalaže za decentralizaciju države. Djelovat će u sklopu HSLS-ove Zaklade, kojoj je upravitelj potpredsjednik Janjić, a čija je registracija upravo u tijeku i očekuje se da će biti gotova nakon ljeta.

Akademija je namijenjena educiranju svih članova stranke, od dužnosnika pa nadalje, a posebice Mladim hrvatskim liberalima, koji tek trebaju naučiti osnove političkog komuniciranja. Održat će se četiri turnusa predavanja, na kojima će biti ugledni predavači iz javnog života Hrvatske, a planirano je da se u navedenim turnusima, koji će se održavati u svim dijelovima Hrvatske, educira oko 120 polaznika. Na kraju edukacije polaznici pišu završni rad. Završna ceremonija održat će se 8. studenog ove godine u Zagrebu, na kojoj će predsjednica HSLS-a uručiti polaznicima certifikate (diplome) o završenom semestru na Akademiji.

Tijekom trajanja edukacija, u organizaciji Akademije organizirat će se i razna tematska predavanja (kultura, civilno društvo, NATO, business, zdravstvo...) te brojni Okrugli stolovi.

Na prvom predavanju Akademije u Zagrebu, kojem je nazočilo 32 članova HSLS-a, mahom članova MHL-a, predavač je bio docent Zoran Tomić sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti. Polaznicima je držao predavanje o tajni uspješne političke komunikacije, akterima izbornih kampanja, značajkama, ciljevima i funkcijama izbornih kampanja, a njegovo je predavanje izazvalo veliki interes polaznika i dobru međusobnu raspravu. Idući ciklus predavanja održat će se početkom rujna u Dubrovniku, a zatim na red dolaze Rijeka, Pula, Split, Zadar, Virovitica, Bjelovar i Varaždin.


Na Političkoj Akademiji planirani su i slijedeći predavači:
- prof.dr.BESIM SPAHIĆ, šef odsjeka za žurnalistiku, Fakultet političkih nauka, Sarajevo;
- prof.dr.ZORAN TOMIĆ, profesor, Fakultet političkih znanosti, Zagreb; - mr.sc.BOŽO SKOKO, asistent, Fakultet političkih znanosti, Zagreb;
- mr.sc.IGOR KANIŽAJ, asistent, Fakultet političkih znanosti, Zagreb;
- dr.DRAŽEN HORVAT, docent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb;
- SINIŠA KOVAČIĆ, dipl.novinar, Hrvatska radio-televizija, Zagreb;
- DAMIR JUGO, dipl.novinar, stručni suradnik, Fakultet političkih znanosti, Zagreb;
- ANTUN ABRAMOVIĆ, prof.povjesti, Družba Braće hrvatskog zmaja;
- dr.sc.TOMISLAV SUNIĆ, geoplitičar, Ministarstvo vanjskih poslova, Zagreb;
- dr.sc.JURE VUJIĆ, geopolitičar, Institut Ivo Pilar, Zagreb;
- dr.sc.TOMISLAV ŽIVKOVIĆ, Institut Ruđer Bošković, Zagreb;
- ANDREA LATINOVIĆ, dipl.historičar, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Zagreb;
- prof.dr.SLAVICA JUKA, Dekanica, Filozofski fakultet, Mostar.


Izvor:
Direkcija HSLS-a
Tel: +385 (0) 1 4810 401
Faks: + 385 (0) 1 4810 404
e-mail:
hsls@hsls.hr
Url:
www.hsls.hr