21.7.08

Članovi MHL-a u Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini

Jurica Galešić i Kristijan Marić, članovi Predsjedništva MHL-a te Sven Šipoš, međunarodni tajnik MHL-a protekli su tjedan sudjelovali na seminaru ISEEL-a (Inicijativa liberala jugoistočne Europe) o sigurnosnoj politici JI Europe u Skopju. Seminar je organiziran u suradnji sa Zakladom Friedrich Naumann kao svojevrsni osvrt na novu sigurnosnu situaciju u regiji nastalu s jedne strane proglašenjem neovisnosti Kosova i s druge strane pozivom Albanije i Hrvatske u članstvo Sjevernoatlantskog pakta.

Nakon seminara delegacija se uputila u Bijelo Polje na poziv međunarodne tajnice gđice. Satke Hajdarpašić u posjet Forumu mladih Liberalne partije Crne Gore i proslavu Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka crnogorskog naroda.

Uspostavljeni su odlični odnosi sa crnogorskom organizacijom te je dogovorena i buduća suradnja na međunarodnom planu. Također, održan je i susret sa gradonačelnikom Bijelog Polja, g. Tarzanom Miloševićem.

U povratku u Hrvatsku održan je i sastanak u Sarajevu sa gđicom. Majdom Zeherović, članicom Predsjedništva LYMEC-a (Europska liberalna mladež) gdje je još jednom pružena puna podrška MHL-u za aplikaciju za punopravno članstvo u toj organizaciji.

Info: HSLS