30.4.09

Pet muškaraca u borbi za slatku fotelju međimurskog župana

U izbornoj utrci za međimurskog župana sudjelovat će pet kandidata, odreda muškarci.

Dovoljno potpisa skupili su Branimir Bunjac uime HSR-a, Mladen Križaić u ime koalicije HDZ-HSLS-HDSS, Željko Pavlic iz MDS-a, Ivan Perhoč, predstavnik koalicije SDP-HSS-HSU-HNS, te nezavisni Josip Posavec. Od desetero kandidata za zamjenika župana samo su dvije žene - Petra Andrašec, na listi HSR-a, i dr. Nevenka Breslauser, na listi Posavca.

Malo je koja stranka i koalicija postupila prema preporuci da na listama ima najmanje 40 posto žena. Na listi za Skupštinu HČSR ima samo osam žena od 41 kandidata, HDZ-HSLS-HDSS ima ih devet, SDP-HSS-HSU deset, MDS 12, HNS 14, Nezavisna lista J. Posavca 16 i HSR 20. Na listama za županiju i gradove, koje je danas objavilo Županijsko izborno povjerenstvo, nema većih iznenađenja.

Riješena je enigma koga će sve na listu uvrstiti župan Posavec, koji ima najviše visokoobrazovanih kandidata. Na njegovoj je listi i Zdenko Horčićka, koji je također izišao iz HNS-a, kipar Mihael Štebih, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Siniša Golub, liječnik Andrej Pal, Juraj Kolenić, mr. Bernarda Miser, Sonja Fažon...

Kandidati za gradonačelnike
Kandidati su za gradonačelnika Čakovca Sanja Bacinger (MDS), nezavisni Stjepan Baranašić, Nenad Hranilović (HNS), Branko Šalamon (SDP-HSS-HSU) i mr. Stevo Tkalčec (HDZ-HSLS-HDSS). U Prelogu su se kandidirali Stjepan Belić (HSS), Juraj Delladio (SDP) i Dragutin Glavina (HNS-HDZ), a u Murskom Središću Josip Dobranić (HSLS-HDZ-HSU-HSS), Marijan Kutnjak (SDP-HNS), nezavisni Stjepan Novak i Nada Žilavec (HDS).

Izvor: Ivan Beti