17.7.09

Renato Slaviček novi predsjednik čakovečkog ogranka HSLS-a


Renato Slaviček je u petak na izvanrednoj skupštini čakovečkog ogranka HSLS-a izabran za novog predsjednika. Za potpredsjednike su izabrani Kristijan Babić i Marija Ružić. Razlog za sazivanje izvanredne Skupštine bilo je raspuštanje ogranka u travnju ove godine zbog čega je čakovečki ogranak do petka imao povjerenika, Dražena Bregleca.

Do raspuštanja ogranka došlo je zbog toga što je tadašnji predsjednik gradskog ogranka Ninoslav Šipoš potpisao koalicijski sporazum s blokom SDP-HSS-HSU, a da za svoju stranku nije osigurao viđenije mjesto niti dužnost u vlasti niti razgovarao s drugim opcijama, kazao je Breglec i dodao da time nije ispoštovao odluku Županijskog vijeća HSLS-a. Time bi HSLS bio doveden u poziciju samo dizati ruku, bez mogućnosti da na zapažen način prezentira politiku HSLS-a, kazao je Dražen Breglec koji je nakon raspuštanja čakovečkog ogranka HSLS-a postao povjerenik.
Renato Slaviček, novi predsjednik čakovečkog ogranka HSLS-a preuzeo je na sebe zadaću da pokuša vratiti značaj HSLS-a kakav je ta stranka imala u Čakovcu prije desetak godina i u vrijeme kada je bila na vlasti i imala i svog gradonačelnika.

INFO: Međimurske novine