20.4.09

HSLS raskinuo ugovor s SDP-om i partnerima




Dražen Breglec, povjerenik čakovečkog HSLS-a kazao je da su raskinuli ugovor sa dojučerašnjim predkoalicijskim partnerima SDP-HSU- HSS jer nije uvažen realan odnos unutar te koalicije.- Smatramo da je HSLS u toj koaliciji bio drugi po snazi iza SDP -a, a ispred HSS-a i HSU-a kazao je Breglec. To nije tako revalorizirano kroz, sada već, bivši koalicijski ugovor kazao je Breglec.


Neprihvatljivo je da je HSLS ostao bez kandidata za zamjenika gradonačelnika i sa svega dva mjesta na koalicijskoj listi, s trećim na 13-tom mjestu, što smo smatrali nedovoljnim za političku realnost u Čakovcu kazao je Breglec.

Kako dojučerašnji koalicijski partneri SDP-HSU-HSS nisu htjeli promijeniti ništa u ugovoru, HSLS je raskinuo predkoalicijski ugovor s njima, budući da im nisu htjeli ustupiti jedno mjesto zamjenika gradonačelnika. Neprihvatljivo je da grad koji treba novi razvojni zamah ostane bez HSLS-a kao vrlo relevantne političke snage kazao je Breglec. Najavio je da su u međuvremenu objavljeni razgovori sa nezavisnim kandidatom Stevicom Tkalčecom kao i s njegovim partnerima koji podupiru njegovu listu.

Na konferenciji za novinare u ponedjelajk ujutro, uz njega, kao podrška bili su Dražen Blažeka, Renato Slaviček, Marija Ružić i Suzana Perdec koja je lani istupila i SDP-a i priklonila se novoj političkoj opciji s ambicijom organiziranja ženske incijative.

Izvor: Međimurske novine