13.1.09

Josip Grivec podpredsjednik Izabranog novog vodstva Koordinacije za lokalnu samoupravu HSLS-a

U subotu, 6. prosinca 2008. godine u Gradu Kutini održan je 7. sastanak Koordinacije za lokalnu samoupravu HSLS-a.

Na sastanku je izabrano novo vodstvo Koordinacije. Za predsjednika je izabran Antun Dubravko Filipec, gradonačelnik Samobora i član Predsjedništva HSLS-a, a potpredsjednici su Darinka Hajduk Vučić, tajnica Varaždinske županije, Članica gradskog poglavarstva Varaždina i predsjednica Ogranka Varaždin, Ivica Malatestinić, zamjenik gradonačelnika Grada Crikvenice i Josip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec i predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije. Tajnik Koordinacije ostaje Goran Kurevija iz Direkcije HSLS-a.

Na sastanku je zaključeno da se kvalitetnije i sustavnije trebaju povezati nositelji izvršne i predstavničke vlasti u jedinicama lokalne samouprave iz redova HSLS-a sa zastupnicima u Saboru, ministrima, državnim tajnicima i drugim stranačkim dužnosnicima. Potrebno je kvalitetnije pratiti programe koje u svojim lokalnim samoupravama provode dužnosnici HSLS-a sa državne razine. Također prilikom priprema proračuna RH treba lobirati za programe i projekte u jedinicama lokalne samouprave u kojima je HSLS na vlasti. Izuzetno je bitna i razmjena iskustava između izabranih nositelja izvršne i predstavničke vlasti.

Glavni zadatak Koordinacije u 2009. godini će biti temeljita priprema stranke za lokalne izbore 2009. koji će biti održani 17. svibnja 2009. godine.

Izvor: HSLS