29.11.08

Čehok kandidat HSLS-a za gradonačelnika Varaždina


Gradska organizacija HSLS-a i službeno je na konferenciji za novinare održanoj u subotu, 20. rujna 2008. godine u Varaždinu istaknula kandidaturu Ivana Čehoka za gradonačelnika Varaždina na lokalnim izborima u svibnju iduće godine.


“Iza Ivana Čehoka su dva izrazito uspješna gradonačelnička mandata tijekom kojih je dovedeno najviše stranih investicija u posljednjih dvadesetak godina. Razina nezaposlenosti spuštena je na 3,7 posto, a Varaždin je u posljednjih sedam godina redovito proglašavan najuređenijim gradom kontinentalne Hrvatske”, istaknula je predsjednica gradskoga HSLS-a Darinka Hajduk-Vučić.


"Ne sumnjam u svoj novi mandat budući da je i naša interna anketa pokazala da trenutačno dobivam oko 54 posto glasova Varaždinaca već u prvom krugu", rekao je Čehok.Na novinarsko pitanje može li ga ugroziti potencijalna koalicija HNS-SDP, koja je već dogovorena na županijskoj razini a pregovara i na gradskoj razini, Čehok je odgovorio kako ga to ne brine, jer sama činjenica da SDP u toj županiji ponovno ne izlazi sa svojim kandidatom za župana govori o slabosti i lošoj politici te stranke. Na lokalne izbore u Varaždinu HSLS izlazi u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika, s kojom surađuje već godinama, a poziv je upućen i ostalim strankama u gradu.


Politička tajnica stranke I državna tajnica Dorica Nikolić predstavila je izmjene i dopune Zakona o izboru lokalnih čelnika.