22.6.08

Predsjednica Đurđa Adlešić i politička tajnica Dorica Nikolić u posjeti Međimurju



Predsjednica Đurđa Adlešič je zajedno sa političkom tajnicom Doricom Nikolić bila u Međimurju u Donjem Vidovcu 22.06.2008. godine, gdje se sastala sa IO Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije i sa članovima Županijske Skupštine.

Pozvala je sve HSLS-ove ogranke da već na jesen započnu s dogovorima o budućim koalicijama. Također je naglasila da se stranačka središnjica neće miješati u odluke ogranaka, koji će sami procijeniti, ovisno o području na kojem se nalaze i političkim snagama, s kime će dogovarati koalicije za lokalne izbore 2009. godine.

O novom Zakonu koji će biti primijenjen na lokalnim izborima te o cjelokupnom zakonodavnom okviru okupljenim članovima govorila je Dorica Nikolić, politička tajnica HSLS-a. Upoznala ih je sa procedurom i tehnikom izbora prema novom Zakonu, također naglasivši važnost svibanjskih izbora i ažuriranost podataka, posebno članstva.

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije Josip Grivec ih je upoznao sa konkretnim prijedlozima pregovaračkiog tima koji je počeo pregovore sa budućim koalicijskim partnerima i iznio je prijedloge o mogućim kandidatima za Međimurskog župana.

Kasnije se vodila rasprava - razmjena informacija u koju su se uključili i članovi HSLS-ovog Tima za pregovore: Blaženka Zvošec, Dražen Blažeka, Josip Grivec i Marija Ružić.

Sastanak je završio u opuštenoj atmosferi na terasi Hotela "Golf" u D. Vidovcu.