9.5.08

Hrebak i Šipoš na Kongresu Mladih europskih liberala



Od 29. travnja do 05. svibnja 2008. godine, Dario Hrebak, Predsjednik Mladih hrvatskih liberala i Sven Šipoš, Predsjednik Liberalne studentske asocijacije sudjelovali su u Barceloni na Kongresu LYMEC-a (Mladi europski liberali).

Dvjestotinjak delegata je na Kongresu koji se održao pod geslom „Sloboda, predanost - Europa.“ odabralo je novog predsjednika Aloysa Rigauta te šest novih članova predsjedništva, između ostalog i Majdu Zeherović, predsjednicu Mladih liberala BiH koju su službeno podržale sve hrvatske organizacije članice. Također, na kongresu je Sven Šipoš izabran za jednog od deset delegata koji će predstavljati LYMEC na Kongresu ELDR-a (Europske liberalne stranke) ove godine u Stockholmu.

Pored službenog dijela, Kongresu su nazočili i brojni uvaženi gosti, između ostalih, Annemie Neyts, Predsjednica ELDR-a, i Artur Mas, vođa CDC-a, jedne od najvećih katalonskih stranaka.

Uz Kongres Hrebak i Šipoš su sudjelovali i na seminaru koji je održan u popratnom programu na temu suradnje europskih zemalja i zemalja Afrike te formiranja Mediteranske unije. Ideje sa seminara pretočene su u rezoluciju koja je kasnije prihvaćena na Kongresu.