22.6.08

Predsjednica Đurđa Adlešić i politička tajnica Dorica Nikolić u posjeti Međimurju



Predsjednica Đurđa Adlešič je zajedno sa političkom tajnicom Doricom Nikolić bila u Međimurju u Donjem Vidovcu 22.06.2008. godine, gdje se sastala sa IO Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije i sa članovima Županijske Skupštine.

Pozvala je sve HSLS-ove ogranke da već na jesen započnu s dogovorima o budućim koalicijama. Također je naglasila da se stranačka središnjica neće miješati u odluke ogranaka, koji će sami procijeniti, ovisno o području na kojem se nalaze i političkim snagama, s kime će dogovarati koalicije za lokalne izbore 2009. godine.

O novom Zakonu koji će biti primijenjen na lokalnim izborima te o cjelokupnom zakonodavnom okviru okupljenim članovima govorila je Dorica Nikolić, politička tajnica HSLS-a. Upoznala ih je sa procedurom i tehnikom izbora prema novom Zakonu, također naglasivši važnost svibanjskih izbora i ažuriranost podataka, posebno članstva.

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije Josip Grivec ih je upoznao sa konkretnim prijedlozima pregovaračkiog tima koji je počeo pregovore sa budućim koalicijskim partnerima i iznio je prijedloge o mogućim kandidatima za Međimurskog župana.

Kasnije se vodila rasprava - razmjena informacija u koju su se uključili i članovi HSLS-ovog Tima za pregovore: Blaženka Zvošec, Dražen Blažeka, Josip Grivec i Marija Ružić.

Sastanak je završio u opuštenoj atmosferi na terasi Hotela "Golf" u D. Vidovcu.

14.6.08

Varaždinske toplice - Lokalni izbori 2009. godine - test za parlamentarne izbore 2011. godine



Uz potporu Friedrich Naumann Stiftunga, Hrvatska socijalno-liberalna stranka u subotu, 14. lipnja 2008. godine održala je u Varaždinskim Toplicama pripremni sastanak o lokalnim izborima 2009. godine.

Ovaj sastanak bio je zapravo uvod u stranačke aktivnosti HSLS-a za pripremu lokalnih izbora. Naime, kako je poznato, izbori 2009. godine bit će održani prema novom Zakonu po kojem će se gradonačelnici i zamjenici te župani i njihovi zamjenici birati izravno. Uoči samog sastanka predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič položila je vijenac palim braniteljima u Domovinskom ratu, a zatim je održana i konferencija za novinare, na kojoj su uz predsjednicu govorili i potpredsjednici Ivan Čehok i Dražen Breglec. Čelnici HSLS-a su istaknuli značaj lokalnih izbora iduće godine, naglasivši kako će upravo na njima stranka «testirati» svoju snagu, jer rezultati tih izbora bit će pokazatelj važnosti same stranke. Adlešič je ponovila kako je hrvatska politička scena polarizirana na dvije velike stranke, HDZ i SDP, a stranke centra praktično su izgurane na političku marginu. «Stvara se amerikanizacija u hrvatskoj politici, a birači se opredjeljuju za, uvjetno rečeno, desnu ili lijevu stranu. To svakako nije dobro ni za Hrvatsku, ni za demokraciju, ali ni za njezine političke stranke», upozorila je predsjednica HSLS-a.

Nakon konferencije za novinare, Adlešič je otvorila stranački pripremni skup, pozivajući sve HSLS-ove ogranke da već na jesen započnu s dogovorima o budućim koalicijama. Također je naglasila da se stranačka središnjica neće miješati u odluke ogranaka, koji će sami procijeniti, ovisno o području na kojem se nalaze i političkim snagama, s kime će dogovarati koalicije za lokalne izbore 2009. godine. O novom Zakonu koji će biti primijenjen na lokalnim izborima te o cjelokupnom zakonodavnom okviru okupljenim članovima Predsjedništva, Središnjeg vijeća, županijskih vijeća, Statutarne komisije i Nadzornog odbora te državnim dužnosnicima, govorio je Dario Runtić, savjetnik u Udruzi gradova i član Središnjeg vijeća HSLS-a. On ih je upoznao sa procedurom i tehnikom izbora prema novom Zakonu, također naglasivši važnost svibanjskih izbora.

S financijskim i administrativnim funkcioniranjem stranke nazočne je upoznao direktor HSLS-a Ante Dodig, a o političkom dijelu, pripremama za izbore i pregovaranju o budućim koalicijama govorili su politička tajnica Dorica Nikolić i potpredsjednik Dražen Breglec.
Nakon višesatne rasprave, sudionici su se družili na zajedničkom ručku, zaključivši kako je ovaj sastanak u izvrsnoj organizaciji HSLS-a Varaždinske županije odličan uvod u ozbiljne pripreme za izbore koje HSLS započinje već početkom jeseni.

Izvor:HSLS

5.6.08

Sastanak sa predsjednicima Ogranaka HSLS-a Međimurjske županije

Održan je sastanak 05. 06. 2008.g. u Hotelu "Golf" u Donjem Vidovcu Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije sa predsjednicima i predstavnicima svih gradskih i općinskih Ogranaka HSLS-a.

Dnevni red sastanka bile su informacije i primanje prijedloga vezani uz pripremu za predstojeće lokalne izbore. Uz navedenu tematiku raspravljalo se o mogućim aktivnostima, članstvu i kandidatima za predstojeće izbore.

Nakon sastanka svi uzvanici su nastavili neformalno druženje uz zakusku.